dimarts, 17 de novembre del 2009

Comunicat de Maulets sobre les detencions amb abusos esdevingudes el 29 d'octubre i el 6 de novembre a Cerdanyola

L'assemblea de Maulets de Cerdanyola vol manifestar el seu malestar degut als recents abusos policials que han patit companys propers als moviments socials de Cerdanyola del Vallès.
En primer lloc, volem manifestar tot el nostre suport al Ferran i la Laura, que van ser detinguts el 29 d'octubre quan sortien d'un bar de la ciutat, sent repetidament colpejats i agredits per agents de la Policia Local i duts a comissaria, sense justificació, i amb un informe mèdic de rigorositat dubtosa, tal com ells expliquen. Per si no n'hi havia prou, a en Ferran l'acusen d'atemptat a l'autoritat, de danys i lesions, per la qual cosa demanen per ell sis anys de presó.
I també volem manifestar el nostre suport a l'Àlex, que va ser detingut el passat 6 de novembre amb mètodes violents, quan l'únic que feia era expressar el seu suport a nois que estaven practicant l'skate a la plaça Abat Oliva a la tarda i davant de molta gent, i ara també se li imputen càrrecs.

Davant d'aquests lamentables fets, volem expressar el nostre rebuig total cap a aquestes pràctiques absolutament antidemocràtiques exercides pels cossos que, diuen, s'encarreguen de la seguretat de la ciutadania. Com pot ser que al 2009, trenta-quatre anys després de la mort de Franco, encara haguem de veure com la policia comet abusos d'aquest calibre, i a sobre es demani presó per als que en són víctimes? I com pot ser que fins i tot la Policia Local (la que ha de ser de proximitat) s'hagi afegit al carro dels abusos?

Entenem que els processos judicials que s'estan duent a terme són una profunda injustícia. Per aquesta raó, volem exigir l'absolució d'en Ferran i de l'Àlex, i exigim també que es demanin responsabilitats als agents que van dur a terme aquestes detencions, que el poble de Cerdanyola sàpiga quina mena de persones poden arribar a portar placa i ser mantinguts amb diners públics.

Fem una crida a la solidaritat amb els nostres companys Àlex, Ferran i Laura, i a seguir amb atenció totes les mobilitzacions de rebuig a aquests fets que puguin sorgir en els propers dies.

Perquè els nostres companys siguin absolts i els repressors paguin,

CONTRA ELS ABUSOS POLICIALS, PROU IMPUNITAT!

1 comentari:

  1. Diumenge, 02.01.2010
    L'ignorància, els pocs anys d'experiència i les darreres lleis, que suposadament haurien de facilitar la convivència entre els ciutadans i entre aquests i les forces de l'ordre, són causes del mal estar que la joventud d'avui, i la resta dels vilatans pateixen quan viuen la nit a Cerdanyola. Desgraciadament la Guardia Civil una força d'ordre imposada a Catalunya per l'estat espantol, que molts anys vàrem suportar com un ordre despòtic, vàren resultar els darrers anys un exemple del "savoir fair" quan els Mossos d'Esquadra han pres la potestat de la Cerdanyola d'avui. La Policia Local per simpatia ha deixat d'èsser el mediador dels ciutadans per agafar una postura de persona "non grata" prepoten, imatge que tenia'm de la autoritat colonialista. Ni la dreta ni l'esquerra fan ús del poder com dèu mana. S'embriaguen de poder i aquesta addicció ès més forta i indigna que les drogues legals i ilegals. La població no pot aguantar cap tipo de repressió i com a deure cívic ha de manifestar-ho i treballar per trobar-hi una solució.

    ResponElimina