divendres, 23 d’octubre del 2009

Comunicat de Maulets Cerdanyola sobre l'enderrocament de l'antic escorxador

Des de l'assemblea de Maulets de Cerdanyola del Vallès volem expressar públicament el malestar que ens ha generat el recent enderrocament de l'antic escorxador.

Finalment, el govern municipal de Cerdanyola s'ha sortit amb la seva. Durant molts anys, diversos col·lectius han demanat la reconversió d'aquest espai per a usos públics de caire cultural. I malgrat mobilitzacions i campanyes intenses al carrer per a assolir aquest objectiu, els col·lectius de base i el poble de Cerdanyola han hagut de veure com, un cop més, els polítics de la nostra ciutat fan cas omís a les demandes explícites de la població i incompleixen repetidament els seus acords i els seus compromisos. Ni els governs de Celestino Sánchez, ni els de Cristina Real, ni els d'Antoni Morral.

La conseqüència és que l'Escorxador ha estat definitivament enderrocat, després d'estar gastant diner públic per a cobrir la seguretat privada que l'ha protegit durant més de mig any, les 24 hores del dia, per a evitar el daltabaix que suposaria una okupació exitosa de l'espai per als grans projectes urbanístics que hi ha previstos.

Aquesta cadena de fets ens demostra que, una vegada més, la classe política de Cerdanyola posa de manifest quin és el seu veritable interès. I no és altre que tirar endavant projectes de gran volada per a aconseguir seduir els votants i mantenir quatre anys més la seva cadira al consistori, passant per alt les reivindicacions de la població i els col·lectius de base, que proposen projectes de futur, populars i a l'abast de tothom, que és el que necessita una ciutat dormitori i de classe treballadora com Cerdanyola del Vallès.

Maulets seguirem participant i donant suport a projectes i mobilitzacions populars que proposin crear espais d'oci alternatiu i de cultura a l'abast de tothom, que es basin en principis radicalment democràtics i crítics amb la realitat que ens envolta.

Fem una crida al jovent de Cerdanyola a mobilitzar-se i lluitar per a aconseguir bastir espais socials en els quals poder expressar i satisfer les seves inquietuds, cosa que, ara mateix, el nostre govern municipal no està disposat a garantir-nos.

La lluita ens dóna el que el poder ens pren!

Assemblea de Maulets de Cerdanyola del Vallès

Cerdanyola del Vallès, 23 d'octubre de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada