divendres, 9 de desembre del 2011

INTERCANVI DE PARES NOELS PER TIONSUs convidem a tots i a totes a la paradeta d'intercanvi de pares noels per tions que durem a terme els dies 15 i 16 de desembre de 17.00h a 20.30 a la Plaça de l'Ajuntament.

Perquè intercanviem tions per pares noels i altres joguines?

Jove, s'esgota aquest any 2011 i com cada final d'any ja s'apropa el Nadal. Segurament deuen haver-hi moltes joguines que desitges. Però pensa una cosa: realment no estàs demanant un nombre massa elevat de joguines sense a vegades parar-te a pensar per què ho fas? No seria millor fer cagar el tió en comptes de preguntar a la mare quan arribarà el Pare Noel perquè et porti la "barbie" o "l'Action Man"?

Et preguntaràs per que diem tot això. Doncs bé, nosaltres, l'Assemblea de Maulets de Cerdanyola creiem que:

1. El tió forma part de la tradició del poble català i els joves que vivim a Cerdanyola i a altres indrets dels Països Catalans no podem substituir-lo per costums que provenen d'altres països. Si defenses el Pare Noel estàs col·laborant a que es prioritzin tradicions llunyanes enfront les teves pròpies. És això el que vols?

2. Avui en dia els Pares Noels només representen una forma de fer diners. Aquesta celebració s'ha convertit en una estratègia comercial i ja no es tenen en compte els valors de germanor i solidaritat entre individus i pobles. Realment penses que les vacances de Nadal s'han de fer per
guanyar diners?

3. Els Pares Noels són mascles. Per què? I per què els "actions mans" i els "spider mans" són pels nois i les "Barbies" i les cuinetes són per les noies? Nosaltres pensem que no importa si ets un noi o una noia alhora de poder disposar de la joguina que realment desitges. El que és important és que coneguis el valor del regal i sàpigues per què l'has demanat. Pensa que no tens perquè ser igual de prima que una "Bratz" o ser més fort que el "Hulk".

Per tot això convidem a les noies i els nois de Cerdanyola a assistir a la paradeta d'intercanvi de tions per pares noels i al taller d'elaboració de tions que l'Assemblea de Maulets de Cerdanyola realitzarem els dies 15 i 16 de desembre de 17.00 a 20.30 a la Plaça Abat Oliba (al costat de l'Església de Sant Martí).

Porta'ns el teu pare noel i nosaltres et donem el Tió!
Assemblea de Maulets de Cerdanyola del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada