dimarts, 24 de maig del 2011

Memòria i lluita: Història de la lluita independentista

Companys i companyes,

la CUP i Maulets de Cerdanyola tenim el plaer de convidar-vos a l'acte sobre la història de l'independentisme català, que realitzarà el proper dijous 2 de juny, a les 19h, al Casal Popular i Cultural La Clau. L'acte, a càrrec d'Agustí Barrera i Josep Xaubet, el podreu seguir en directe per Internet a través de:
A més, podreu interactuar mitjançant el Twitter (@cupcerdanyola) i el Facebook de la CUP de Cerdanyola (http://www.facebook.com/cupcerdanyola).

Us animem a fer la màxima difusió d'aquest acte, i que el seguiu i en participeu des d'allà on us trobeu. Per això us fem arribar el cartell i un banner per si el voleu posar als vostres espais web.

Us hi esperem!

Salut!


CUP de Cerdanyola i Maulets de Cerdanyola

A continuació, us oferim una descripció dels continguts que s'abordaran.

Aquest acte a càrrec dels membres dels Grup d’Historiadors “Jaume Compte” consistirà en una explicació del naixement i evolució de l’independentisme català, des dels seus orígens fins als nostres dies.

Des dels creadors de l’estelada i impulsors del “separatisme insurreccional” fins als nostres dies, passant pels episodis de la dictadura de Primo de Rivera, la República i la revolució, la guerra d’ocupació feixista encapçalada pel general Franco i els 40 anys de dictadura, que formaran part del primer bloc de l’acte. Un segon bloc consistirà en la descripció i explicació del moviment independentista des de la Restauració borbònica fins l’actualitat, en què s’hi exposarà com va evolucionar aquest moviment, marginat i perseguit durant els primers anys de l’anomenada “transició democràtica”.

L’acte pretén oferir una explicació didàctica sobre la mobilització i la conscienciació que el discurs independentista ha desplegat entre la societat catalana durant dècades, consistent en la reivindicació nacional i del dret a decidir, la deslegitimació i denúncia dels diferents aparells de l’Estat ocupant i en la consolidació d’un moviment popular. Un moviment que ha passat per diferents etapes i que ha portat a terme diferents formes de lluita. En definitiva, un acte per explicar la nostra pròpia història: el fil d’una història de resistència nacional i popular en què l’Esquerra Independentista ha maldat per consolidar unes estructures alternatives i estables de poder polític, un contrapoder popular embrió d’una futura República Catalana independendent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada