dimarts, 21 de desembre del 2010

Per Nadal, no donis ales al capital! Dijous 23 de desembre, a la Plaça Abat Oliva: escudella contra la crisi

Escudella popular

Falta poc per que s'esgoti l'any 2010, i com cada final d'any les festes nadalenques s'acosten. Davant d'això a Cerdanyola, la CUP i Maulets creiem necessari recordar un seguit de fets:

  • Tot i caracteritzar-se per ser una època de l'any en la qual s'ha d'imposar l'esperit solidari i de germanor entre tots els individus i pobles del món sencer per sobre de qualsevol altre actitud, en les darreres dècades del segle XX les festes nadalenques han esdevingut una tradició extremadament consumista on la compra massiva de tot tipus de productes és l'activitat principal. En aquests moments de crisi, les nostres prioritats, tan en la dimensió individual com col·lectiva, passen per garantir les nostres necessitats bàsiques (com són l'habitatge digne, la sanitat pública o l'ensenyament) i no pas per malgastar diners en les grans superfícies.

  • Existeixen milions de persones a les quals, com a mínim, se'ls hi ha privat l'accés a algun dels drets anteriors. però que en canvi, vivien sota la mentida de la mentalitat consumista orquestrada pels mass media, alguns polítics i els grans empresaris. Per això, és d'un cinisme sense límits i d'una gran hipocresia que s'exploti la idea d'un fals “esperit nadalenc”. Només es pot entendre aquesta actitud com una maniobra per ocultar la misèria que ens envolta i que ens espera: misèria ideològica, precarietat laboral i social, misèries materials...

  • Rebutgem la imposició cultural i religiosa d'una celebració que és més antiga que els papes i els profetes. Volem celebrar el solstici d'hivern sense les religions del consumisme i dels integristes catòlics. Ens mantenim al marge d'aquesta particular visió de les festes nadalenques, ja que és un invent del Vaticà, una entitat autoritària i opressora que restringeix dramàticament les llibertats de les persones.

  • Reivindiquem el Solstici d'hivern com identitat nacional dels Països Catalans: volem preservar els costums populars, els vincles col·lectius i el marc de relacions socioeconòmiques que han existit durant segles a la nostra Nació. Volem escudelles, torrons de Xixona, neules, cava, prunes i pollastre farcit fora de les urpes de les multinacionals. Volem que l’economia del país estigui a mans de les classes populars catalanes.

  • Emplacem al boicot a grans superfícies potenciadores del consumisme, l’individualisme i el deteriorament de la identitat popular catalana. Grans empreses que ni tan sols es dignen a promocionar els productes catalans dins del territori.

Per tot això, avui hem organitzat una escudella popular. Una escudella de resistència. Perquè la població de Cerdanyola prengui consciència que el consumisme compulsiu i alienador, la insolidaritat i l’embafament del Nadal oculten una realitat que hem de superar entre tots: cal eliminar la misèria, la injustícia, els enganys i l’explotació.

Per Nadal, no donem ales al capital!

Maulets i CUP de Cerdanyola del Vallès



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada